2023 Yılının ALUMTURK İçin Daha İyi Olacağını ve Verimli Geçeceğini Düşünüyoruz.

 

ALUMTURK Alüminyum Profil Sistemleri Serdar AKIN ÜNLÜ – Kurucu Ortak

Fuarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Bu bizim katıldığımız ilk fuar ve verimli geçti. Daha öncesinde hem iç piyasaya hem de yurtdışında yapılan fuarlara hazırladığımız stantlar oluyordu. Bu fuar, kendi firmamız adına katıldığımız ve ürünlerimizi sergileme imkânı bulduğumuz ilk fuar. Önümüzdeki dönemde daha büyük bir alanda ürünlerimizi sergilemeyi planlıyoruz. Çünkü alüminyum sistem ürünlerini üreten bir firmayız. Açılır kapanır otomatik kepenk sistemlerinden yapı sektöründe kullanılan özel sistem ürünlerini sergileme fırsatı bulduk burada. Yurtdışı pazarlara açılmak adına önemli bir fuar. Bu sayede hem yurtiçinden hem de yurtdışından önemli ziyaretçileri ağırlama fırsatı yakaladık.  Hedefimiz zaten ürünlerimizi layıkıyla ziyaretçilere gösterebilmek.

Fuara katılım hedefiniz neydi?

Bizim birinci hedefimiz yurtdışında cephe işi projelerini almak. 2-3 firmada bu konuda çok ilerledik. Diğer firmalar da bizlere projelerini gönderecek, onların çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Bir önemli farklı konu da şu; firma olarak alüminyum profil satmak istiyoruz. Ortadoğu’da birkaç firma ile anlaşma yaptık. Ağırlıklı olarak Ortadoğu firmaları ile görüştük. Almanya Düsseldorf’da ağırlıkta Avrupa firmaları ile yapılacak ticaretler gündeme gelmişti.

Okurlarımıza firmanız hakkında kısaca bilgi vermek isteriz neler söylersiniz?

Aslında uygulama firmasıyız. Bunun yanında alüminyum ekstrüzyon profil çekip fason olarak yurtdışına satıyoruz. Alüminyum külçe getirip billet olarak döküp onları da fabrikalara satışını yapan bir firmayız. Bu biyetleri ayrıca kendi üretimimiz için fabrikalara veriyoruz. Yavaş yavaş çıtamızı yükseltmeye çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak alüminyum profil satışı ve uygulama yapıyoruz.

2022 yılını nasıl tamamlayacaksınız? En önemlisi de 2023 yılı beklentileriniz nelerdir?

2022 yılı ikinci çeyrek çok hızlı ve hareketli geçti. Özellikle yurtdışı satışlarımız çok güzel geçti. Sonrasında kapasite artışlarının etkisi ve Dünyadaki taleplerin düşmesi sebebi ile birkaç ay olumsuz yönde etkilensek de her firma gibi, son çeyrek gayet olumlu geçmeye başladı ve gidişat da güzel olacak gibi bir izlenim var. 2023 Yılının Alumturk İçin  Daha İyi Olacağını ve Verimli Geçeceğini Düşünüyoruz.

Leave A Comment

Soru Sor, Ask Us, Fr
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Hallo, wie können wir Ihnen helfen?
Hello, how can we help you?